Hangö Scoutkår

Du har just hittat fram till Hangö Scoutkårs hemsida, välkommen!

Hangö Scoutkår är en svenskspråkig kår längst ute på Finlands sydligaste spets. På vår hemsida hittar du information om vår kår och om scouting, och under "Aktuellt" hittar du nyheter om vad som händer i kåren samt en kalender med alla viktiga scoutevenemang (kurser, läger, hajker...) inprickade. Klickar du på "Åldersgrupper" kan du läsa om alla de olika åldersgrupperna inom scoutingen och vad de sysslar med samt när de har möte varje vecka.

Längst nere på sidan hittar du länkar till scouternas egen hemsida och klickar du på Youtube-bilden kommer du till Finlands Svenska Scouters egna Youtube-profil. Kolla gärna in deras filmer! Genom att trycka på Facebook-bilden kommer du direkt till Hangö Scoutkårs egna Facebook-grupp, som ni gärna får "gilla" för ännu mer information om vad som händer i kåren :)

 

 

 

Vill du bli medlem?

Skulle du också vilja bli scout? Kom med! I Hangö Scoutkår har vi ca. 50 st medlemmar, i Finland finns det idag 60 000 scouter och i hela världen över 40 miljoner!

Scouterna gör unga redo för livet genom spännande äventyr och nya utmaningar. Scouting är vänner, gemenskap, verksamhet ute och inne och att lära sig nytt genom att göra själv. Scouting passar för alla åldrar, från vargungar på 7 år gamla som lär sig via lekar och program tillsammans, till explorerscouter som håller patrullmöten för de yngre scouterna och deltar i tävlingar och förläggningar med scouter från andra kårer, och upp till roverscouter och äldre ledare som planerar hajker och läger för kårens scouter och träffar scouter från hela världen på olika evenemang och läger!

Låter det här intressant? Ta isåfall gärna kontakt med oss via fliken "Kontakta oss" uppe till höger. Vi svarar gärna på alla frågor ni har.

Välkommen med i vår verksamhet!